web analytics
+234 809 053 5932
admin@eduregard.com

Nigeria Railway Corporation Exam Past Questions and Answer

Nigeria Railway Corporation Exam Past Questions and Answer

Description

Nigeria Railway Corporation Exam Past Questions and Answer

The secrets to success in Jobs aptitude tests like this can be attributed to the study of their past questions and the usefulness of these job past questions can never be over-emphasized.

Check below, some most likely Nigeria Railway Corporation Exam Past Questions and Answer:

1) What is Nigeria Railway corporation Mission?
Answer: To emerge as the leader in the Nigeria transport system, using well motivated work force with modern Technology.

2) What is Nigeria Railway Corporation Core Values?
Answer: Professionalism, Integrity, Team spirit, Respect for Individual and Deliver on promise

3) What is Nigeria Railway Vision?
Answer: To be a world class rail transport organization, providing safe, efficient, affordable, reliable, widely linked network and customer oriented service.

4). What is the Full meaning of NRC?
Answer: Nigeria Railway Corporation

5). When was Nigeria Railway Corporation established?
Answer: 1898 and 1901

6). How many office Department does Nigeria Railway Corporation have?
Answer: 8 the are:

  • Admin and Human Resources
  • Civil and New Lines
  • Corporate planning
  • Operating to Commercial
  • Corporation Secretarial
  • Finance
  • Internal Audit Unit
  • Public Relation Unit

7). How old is Nigeria Railway Corporation?
Answer: 112 years old

8). What year did Nigeria rail way change their name from “Government Department of railways’ to Nigeria Railway Corporation?
Answer: 1955

9). The general aim and object of the statutory act of parliament of 1955 for the Nigeria Railway is ?
Answer: To Recognize same as Carrying out its function of effecting “carriage of passengers and goods in a manner that will offer full value for money, meet cost of operation, improve market share and quality of services, ensure safety of operations and maximum efficiency, meet social responsibility in a manner that will meet the requirements of rail users, trade, Commerce, Industry and general public

10). Where is the headquarter of Nigeria Railway Corporation Located?
Answer: Ebute Metta in Lagos

11). How many autonomous districts does Nigeria Railway Corporation have?
Answer: 7 namely:

  • Lagos (Ebute Metta Junction)
  • West (Ibadan)
  • North (Zaria)
  • East (Enugu)
  • North west (Minna)
  • North Central (kafanchan)
  • North east (Bauchi)

12). When was the Kano, Maiduguri rail line then known as Bornu extension completed?
Answer: 1964

The Nigerian Railway Coperation, NRC Past Q and A is a compilation of the following:

  • General knowledge/Current affairs past question & answer
  • Nigeria railway corporation organisational structure and history past question & answer
  • English past questions and answer

HOW TO GET AND DOWNLOAD THE Nigerian RAILWAY COPERATION Aptitude Test Past Questions – PDF Download

This process is pretty easy.

You are to pay the sum of #1, 500 into any of the Bank account below :

BANK NAME – WEMA BANK

ACCOUNT NAME – FATTYKAY MEDIA SERVICE

ACCOUNT NUMBER – 0122747821

ACCOUNT TYPE – Current Account

After making the payment, send your payment details, which is; Depositor’s Name, Phone Number, Email & Name Of This job test to 08090535932 or Eduregard@gmail.com. 

We shall forward the job past question to your email in less than 5 minutes subsequent to payment confirmation. If you don’t have a mail, we text you a download link to your phone number.

Mobile Transfer is ALSO Allowed.


TO MAKE PAYMENT ONLINE WITH YOUR ATM CARD – CLICK HERE


FOR QUESTIONS: CONTACT 08090535932 OR USE OUR LIVE CHAT.


BELOW IS A LITTLE OF THE NUMEROUS TESTIMONIES WE GET DAILY.




EXTRA READING:

Job Aptitude Tests Past Questions And How They Can Help You

THE 21st CENTURY CHALLENGES: CREATING JOBS WHERE THERE ARE NO JOBS

SCAM ALERT! HOW NOT TO FALL VICTIM TO JOB SCAM

ARE YOU EMPLOYABLE? MAYBE, MAYBE NOT!

3 STRATEGIES HOW TO MAKE YOUR RESUME LOOK PROFESSIONAL

WHY SCIENCE STUDENTS HAVE BETTER OPPORTUNITIES IN THE JOB MARKET

TIRED OF WORK? 10 TIPS TO HELP YOU STAY POSITIVE

JOB HUNTING – WHY ARE THE CHANCES SO SLIM FOR ART GRADUATES

6 TIPS TO WRITING A JOB-WINNING COVER LETTER

BEST 11 COMPANIES TO WORK FOR IN NIGERIA IN 2017

TOP 10 TECH SKILLS TO LEARN TO GET A JOB IN 2017

5 FUNNY BUT TRUE WAYS OF GETTING JOBS IN NIGERIA

BRAVO! SEE HOW HE GOT THREE JOB OFFERS IN A WEEK

CV VS RESUME – DIFFERENCE BETWEEN CURRICULUM VITAE AND RÉSUMÉ

5 JOB HUNTING MYTHS DEBUNKED – BY JOE BALDWIN

THE SECRET BEHIND GETTING ALL JOB INTERVIEWS IN NIGERIA

REASONS WHY YOU NEVER GOT THAT JOB! EMPLOYMENT SECRET UNVEILED

JUST LOST YOUR JOB? HERE ARE SOME 5 THINGS YOU CAN DO

5 THINGS YOU SHOULD NEGOTIATE BEFORE ACCEPTING A JOB


Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Nigeria Railway Corporation Exam Past Questions and Answer”

Your email address will not be published. Required fields are marked *